Tisdag 29/7 & Onsdag 30/7

Tisdagen
Vaknade och hade lite smått panik över att jag inte skulle hinna städa, så det var det första jag gjorde när jag vaknade. Tills dess att jag kollade på klockan och upptäckte att den var 6 på morronen, så jag gick och la mig igen när jag märkte det.
Käkade tidig lunch och cyklade sedan iväg till sjön, känner mig helt duktig som motioneradeXD Badade en stund med Maria och Moa, sen satt vi och funderade på en gammal gubbe som satt vid bryggan och gjorde grimaser typ. Cyklade hem lagom för att hinna städa undan tills Sarha skulle komma vid 7. Fick lite fina blommor som vi fick sätta i ett gammalt lejonkungenglas eftersom vi redan packat ner vaserna. Sen så käkade vi lite grillemat och gick ut och gick en runda och snackade. Diskuterade lite kring hur det skulle bli i fjällen och vem som ska fixa med vad osv, men även mkt mkt mer.

Onsdagen
Började dagen med frukost och gick sen ut och spelade lite badminton. Jisses, vilken stil man kan spela med ibland. Det blev ganska varmt även i skuggan så vi tog en fika och packade även ner lite picknick till sjön, dit drog vi för att svalka oss. Var skönt att bara kunna ta det lite lugnt och fortsätta våra samtal. Drog hem när det blev för varmt där med och satte oss i gillestugan och kollade på film(Lady in the water), den första var inte alls bra så den skippade vi och bytte till Into the blue. Fick bryta i mitten för kvällsmaten, men hann nästan hela filmen innan sarhas mamma kom och hämtade henne. Hade jätte kul faktiskt.

Måndag 28/7

Ännu en underbar dag vid havet, men bara några minuter efter jag kom hem började regnet ösa ner. Började på med lite mat och nu drog även åskan fram. Var nästan helt säker på att strömmen skulle gå, men vi klarade oss. Finns som sagt inte så mkt att göra när man inte kan vara ute eller använde vare sig datorn eller tv:n. Så jag satt mig ute på altanen och åt och bara satt och kollade på regnet och blixtrarna. När det hade ovädret dragit vidare, satt jag mig vid datorn och pratade med lite folk. Sen frågade Maria om jag ville dit, så jag "skulle" ta min cyckel och trampa iväg, men då märkte jag att den inte var i garaget(!) Tänkte att bror min tagit den till nån kompis (så att jag kan ta hans eller mammas), det var bara det att även hans och mammas cykel var borta. Blev lite arg på honom och sa till att han skulle gå och hämta dem, som vanligt lyssnar han inte. Så jag fick ta en cykel som stod på våran uppfart, jag vet inte vems det är men verkar som cyklarna vandrar lite här. Kom i alla fall till maria (även om bromsarna kanske inte var de bästa.) Maria hade börjat på sitt lilla projekt att ändra om i rummet, så jag hjälpte till och kände hur mitt lite halvdåliga humör försvann i takt med att tapeten åkte ner...




Söndag 27/7

Ställde klockan på 11 idag för att vakna i tid men ändå kunna få sova ut, men vaknade tidigare av solen som sken in i mitt rum. Så jag gick ut och la mig i skuggan och sov vidare, hade bestämt att jag skulle till sjön och bada med sofie. Därför lagade jag lite mat innan och fixade till lite fika, innan jag mötte upp henne vid ett-tiden. Hade underbart soligt väder som resulterade i några dopp. Det var kul att träffa henne igen och prata av sig lite, det behövs inte så mkt för att ha roligt med sånna personer. Det borde göras om, gäller bara att hitta tid. Fattar inte hur jag kunde anmäla mig till fjällvandring i samma veva som jag ska flytta, lär bli lite stressigt. Vi får väl se hur det går, hoppas bara att det blir bättre än vad jag förväntar mig.

Fredag 25/7 & Lördag 26/7

Fredagen
Mamma ville åka till havet idag igen. Kände inte direkt för det eftersom jag bränt ansiktet lite, men det slutade att vi åkte i alla fall (det finns ju alltid parasol). Fast ibland är det så att man glömmer packa ner vissa saker, idag var en sådan dag. Slutade med att jag inte hade någon skugga att sitta i för att rymma från solen, till råga på allt brände jag mig på en manet med (inte lite ont gjorde det). Sen visste vi givetvis inte hur man ska göra för att det ska bli bättre, men nu vet jag det! Man ska skölja rikligt med kallt saltvatten sen ska man ta ett kreditkort och skrapa för att få bort trådarna och slutligen ta på en smärtstillande salva som hette nått...
Åkte hem vid tre tiden och stannade till på konsum för att handlade lite, träffade Maria som jobbade och passade på att prata lite med henne. När vi kom hem lagade vi maten, jag stod ute vid grillen och skulle precis gå in och hämta en form att lägga köttet i, när fågelbajset dök upp från ingenstans och landade på inget annat än mig. Så det var bara att gå in och tvätta av mig lagom till dess att maten var klar.

Lördagen
Även idag gick bilen till havet, åkte med min moster och mina två kusiner. Skoj att Ida var med (hon ogillar havet lika mkt som jag älskar det). Spelade lite kort, badade, solade och bläddrade lite i Cosmopolitan. Åkte hem vid femtiden och har nu ätit och ska sätta mig och mysa lite framför tv:n.

Torsdag 24/7

Sitter nu och väntar på att maten på grillen ska bli klart, börjar lukta riktigt gott. Nu känner man verkligen hur hungrig man blir efter en dag vid havet. Hade riktigt fint väder idag (vägde upp lite emot igår), slutade i och för sig med att jag brände mig i solen och nu ser ut som en tomat (det lägger sig nog snart, hoppas jag!XD). Var i och badade några gånger, spelade kort, läste lite och låg självklart och spanade lite folk med:P Ganska intresant att se vilka stilar det finns det var en tjej som kom helt svartklädd, i bl.a strumpbyxor och  knästrumpor(fattar inte hur vissa tänker). Aja, nu hojtade visst mamma, bäst att springa upp och käka lite.

Onsdag - Havet XD

Åkte till Ugglarp idag för att sola och bada i havet. Kollade vädret som visade att det skulle bli fint, men när vi kom dit var det totalt igenmurat med moln. Så vi stannade och fikade  när vi kom fram (har alltid varit en tradition med att fika direkt efter packat upp allt), sen så spelade vi lite kort . Innan vi åkte hem tog jag och Amanda tett snabbdopp. (Varmare än vad jag hade föreställt mig att det skulle vara.) Förstår att Ellen som knappt badar i vanliga fall inte följde med i. Sen åkte vi hem. Det var den resan till havet.
Åt god potatissallad när jag kom hem och lade mig ute på en filt och sov lite i solen efter det. Jag hade precis vaknat när Ellen ringde och frågade om vi skulle dra och bada, vilket jag inte var sen att nappa på. Blev en bra dag i alla fall. Får se om vädret är bättre vid havet imorron, för då åker vi ner igen.

Måndag & Tisdag

Vaknade halv 6 för att jag skulle jobba, men som vanligt går inte allt som planerat. Skulle åka härifrån kl 6 som jag brukar när jag jobbar, vad som istället hände var att jag svimmade. Hade kanske varit vaken i 10 minuter så hade hunnit vakna till ganska bra i alla fall, även om det är långt i från den tiden jag föredrar att gå upp på mina lov. Svimmade till en gång lyckades riva ner strykjärnet då, sen reste jag mig antagligen för snabbt (svimmade igen) och fick med mig strykbrädan (varför göra något halvhjärtat?). Skrapade upp armen lite, slog i svanskotan och huvudet, fast jag antar att jag hade tur med att strykjärnet inte var varmt.
Så inget jobb i måndags och även i dag valde jag stanna hemma. I stället har jag legat och läst ute på en filt i våran underbara trädgård och bara gottat mig, förutom när mamma har velat ha hjälp med att rensa hallon. Jag förstår inte hur man kan tycka att det är kul, men uppenbarligen gör hon det. Vilket har resulterat i att jag rensat ett antal liter hallon, men får se det positivt det är gott.

Lördag 19/7 - Söndag 20/7

Jag valde att ta det lite lugnt i helgen eftersom jag skulle jobba måndagen och tisdagen efter helgen. Så en liten promenad ena dagen, lite mys framför tv:n och lite ditten och datten blev det. Var ute på nätet med, upptäckte några forum (ganska kul faktiskt). I ett diskuterade de "att" tjejer drar sig till "bad boys"...


Fredag 18/7-08

Väcktes kl kvart i 7 på morgonen av några som pratade, så det var bara att hoppa in i disskusionen som varade i ca 45 min innan i alla fall jag somnade om. Vaknade faktiskt vid 11, städade undan och käkade frukost och goda socker munkar (nyttigt). Lyckades slå i min tå i en tröskel, så nu är den helt blå. Trodde knappt jag skulle få i den i mina skor så ont gjorde det, men det gick. Var nere vid hamnen och skulle vi kolla in vad marinfestivalen var för något. Mest massa gamlingar, så drog in och käkade på Idas pub (jätte gott).
Åkte hem med några bekanta till Eva, råkade somna så social var jagXD. Det var väl i stort sett min lördag, förutom att jag käkade kvällsmat med min familj och kollade lite på tv.


Torsdag 17/7-08

Träffade familjen och packade om för att åka tillbax till halmstad och Rix FM Festivalen. Mötte upp kompisar i stan, käkade lite kinamat och gick lite i affärerna medans vi väntade på "en viss smart person" som lyckats med att missa tåget. Sen bar det ut mot Östra stranden, packa upp och fixa lite innan vi skulle dra till Rix. Kom iväg vid halv tio bussen efter att ha missat den före (hade hunnit med en joggingtur). Där träffade vi på lite folk som vi pratade lite med, medans vi väntade på bussen. Fick sitta i Josses knä i bussen (får hoppas att hon inte blev total mos bara(A))eftersom det var ganska fullt. När vi hoppat av bussen och börjat gå möttes vi av ett människohav. Ingen tvekan att vi hade missat allt, min tur som vanligt...


Halmstad

Har varit i Halmstad sen i fredags, hos en kompis i hennes söta "lilla" rosa stuga, den var i och för sig större än vad jag trodde den skulle vara. Kom dit, gjorde oss hemmastadda och käkade lite innan vi drog iväg till Östra stranden för att fira av Malin. Skoj var det. Sen blev det en liten nattpromenad hem, eftersom vi bestämde oss för att gå. Mat från pastavagnen blev det med, hade hunnit bli hungrig igen vid det laget. De följande dagarna hände lite allt möjligt, vi passade bl.a. på att gå på bio med killarna i grannstugan. Kollade på den nya Indiana Jones filmen, den var helt okej faktiskt. Kanske inte lika bra som de andra är, men man ryckte till någon gång i alla fall. Vilket är mer än man kan säga om skräckfilmerna vi hyrde. Då blev man mer rädd när vi kollade på Morden i Midsommer, vilket är ganska förvånande.
En dag var vi nere vid simstadion och badade. Fick inte med mig Ellen till havet, men det ska vi nog råda bot på någon annan gång. Sen var vi självklart och shoppade en dag. Hittade inte så mkt vilket var lite synd eftersom jag verkligen skulle behöva vissa saker, men ett par skor blev det i alla fall. Lite kortspel och sådant hör nästan till, så på kvällarna fick det bli det. Spelade även "med andra ord", blir riktigt roligt särskilt när det blir lite fel som man kan skratta åt.


Ny blogg

Hej allihopa!
Tänkte att jag skulle ta och prova på hur en blogg fungerar. Så titta in här då och då. Lämna gärna en liten kommentar, så får vi se hur länge jag kommer fortsätta med att skriva blogg.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0