Nya vägar...

Är som vanligt utomordentligt bra på att slarva bort saker, denna gången var det min nyckelknippa som försvunnit i något svart hål... Var tvungen att be vaktmästaren använda "häcksaxen" på låset och byta till ett nytt, men det var inte allt. Husnycklen finns också med där, så jag bad mamma lägga ut en nyckel (behöver jag ens säga att hon glömde det). Så när jag hälsat på alla grannarna på gatan (för nästan alla var ute) upptäckte jag att jag inte skulle komma in. Var inte så sugen på att sitta och vänta till kl 6 då jag visste att någon skulle komma hem, så jag gick ett varv runt huset. Såg att ett fönster var på glänt (väl fasthakat) så har letade reda på en pinne och försökte bryta upp det, men det fungerade inte så bra. Tänkte att det skulle behövas något mer rejält och det hittade jag i form av en stekspade som jag med efter mycket ansträngningar fick upp fönstret med. Då dök det nya problemet upp. Hur ska jag komma in genom fönstret som befann sig på ovanligt hög höjd...hittade tillslut en trädgårdsstol som jag ställde mig på (trodde att den skulle gå sönder) sen hävde jag mig upp efter att ha tagit bort blomkrukorna. Det måste ha sett ganska kul ut, förstår inte varför man alltid ska ha fel kläder på sig, men in kom jag i alla fall efter ett tag.

Dagens ordspråk lyder:
"När en dörr stängs öppnas ett fönster."


Fredag igen=) 18/9

Nu sitter man här igen och väntar på att genomgången ska fortsätta på webbdesignen. Har hunnit med att kolla mejlen så att min anmälan till unga forskare kommit fram. För den 10-12 Okt bär det av till linköping, lite föreläsningar och sånt, men kände att jag var tvungen och kolla upp var det var i alla fall. Hittills är vi två anmälda (jag och jens) vad jag vet om, men hoppas att fler jag känner nappar och följer med. Får skriva lite om sen hur jag tyckte att det var, vet inte alls hur det kommer att bli.

I helgen ska jag va med Ida och ha skoj förhoppningsvis, sen så är det Bandy med simningen idag som jag måste komma ihåg att anmäla mig till. Sen får vi se vad som händer, men nu måste jag vara med på mer genomgång.

Ha det bäst alla!

Söndag 14/9 (Matte)

Jag har märkt att jag pluggar som bäst på söndagsmorgornar, att bara kunna ta upp boken när man vaknar och sätta tänderna i exempelvis matten, vilket är det som behövs pluggas idag. Som vanligt går det inte lysande, fattar inte alls hur man gör och då har jag ändå fått det förklat tusentalsgånger (åtminstonde känns det så).
Det var inte förens jag loggade in på msn och frågade Ellen om hjälp som ett ljus gick upp för mig, plötsigt var alla talen (de som e utformade på samma sätt) enkla. Det jag behöver är en förklaring som jag förstår mig på, att jag inte förstår alla de andra förklaringar jag fått beror på att alla tänker på olika sätt.
Så när ni inte förstår något och någon kollar på en som om man vore den trögaste personen i världen, ge inte upp eller bli förbannad då. Utan fortsätt att försöka och be andra förklara så att du tillslut hittar "din" lösning, då allt faller på plats.

(Ville bara skriva ner detta innan jag stöter på nästa problem och har glömt av detta.)

Fredag 12/9 (webbdesign)

Stress för inget
Nu sitter man då har på webbdesignen och väntar på att tiden ska gå. Det vi skulle göra idag gjorde vi  redan igår, så nu är det bara en timme kvar av vänta, känns lite meningslöst. Dessutom försov jag mig idag och var tvungen att ducha och fixa så gott jag hann på 15 minuter, lite väl tajt med tid. Därför hann jag inte äta, vilket jag känner att jag borde ha gjort.

Uppbokad
Känner mig lite stressad över allt som händer, känns som om allt kommer samtidigt, men nu har jag nog lyckats lösa det. Tyvärr får jag nog helt enkelt skippa bandyn och eftersom Sarha har blivit sjuk (hoppas hon mår bättre snart) har vi flyttat fram pokern till nästa helg.  Så idag ska jag och Jojjo kolla lite på film och troligen prata tills dess att vi blir hesa. Var ett tag sen man träffade henne nu.
Så detta har jag väl "lyckats" få ihop hyfsat även om det säkert blir krångel nästa helg med, men får försöka lösa det med alla inblandade.

Ska boka?
Funderar på att resa utomlands med några kompisar på jullovet, men som vanligt är det vissa små hinder man måste komma över. Ett exempel är att få mamma och pappa att tycka att det är okej och att vi kan "klara" det. Sen är det lite priser,  vad som ingår och så vidare som jag vill ha koll på. Som grädden på moset är jag inte riktigt säker på att jag vill till just Las Palmas, kollade upp och det ska visst bara vara 21 grader i januari, men kanske kan hitta en lösning ändå. Fast sen är det ett återkommande problem med att vi inte är 18 som försvårar allt lite, men vi får se hur det blir.

Veckans ordspråk i min kalender lyder:
En egoist är en ofin människa som intresserar sig mer för sig själv än för mig

Torsdag 4/9

Ännu en "vanlig" skoldag har passerat och det är bara en dag kvar till helgen. Det ska bli skönt att kunna sova ut lite även om jag har en känsla av att det kanske kommer hamras lite här och var, så det kanske inte går att sova ut i alla fall.
Sen har jag upptäckt att jag är lite negativ av mig så jag har bestämt mig att försöka sluta tänka negativt och istället fokusera på det som är bra.
Låter kanske enkelt nu men jag har upptäckt att jag har problem med det, så det ska det bli ändring på. (Ska bli som den glada obekymrade lilla knubbisen jag var som liten, som sprang runt i gummistövlar, klänning och solglasögonXD)

Så nu ska jag plugga fysik, för imorron är det prov vare sig jag vill det eller inte. Känns som om jag förstår mig på detta kapitlet så det känns bra i alla fall, hur bra det sen går får jag se efter provet.

"För  att väga upp en negativ kommentar, krävs minst två positiva."


Utkast: Nu var ...

Nu var det längesen något nytt inlägg kom ut här på bloggen, så tänkte att det var på tiden att jag gör något åt det. Sen sist jag skrev har jag mer eller mindre haft fullt upp, jag har varit i fjällen och flyttat bland annat. Vi får se om det dyker upp något mer ingående av de "stora händelserna", men som det ser ut nu så slopar jag det och koncentrerar mig på vad som komma skall, vilket kanske inte är särskilt mycket just nu.

Har nämnligen lyckats få en "härlig" förkylning, så kan inte vara med på vare sig gympa eller träning. Har ju börjat på med simningen igen, även om det är en nya klubb med nytt folk. Brukar vara lite nervöst när man kommer in som ny, men de har funkat väldigt bra även om jag knappt hunnit börja. Har ju min gamla Mathilda som jag känt sen lång tillbaka sen har jag ju träffat alla innan med, men det är roligt ändå att man kan hoppa in så bra i ett så tajt gäng ändå. Var med på bandyn som spelas på fredagar och även om jag inte är något vidare hade jag jätte kul. Så nu hoppas jag att jag blir frisk så att jag kan börja träna på rikigt nån dag i veckan.

Ha de bäst allihopa!


RSS 2.0